Hjelp med planlegging og sertifisering BREEAM-NOR AP, ENOVA, PassivHaus, og LEED, Økologisk Bygg, Livsløpsperspektiv, Corporate Environmental Management, Miljøvurdering, Prosjekt og Organisasjons Design, Arealplanlegging og Matsikkerhet.
Matsikkerhet
Mat produsent eller bare bekymret over nåværende matkvalitet eller framtidsperspektivene?
Well; "If you eat, you're in!"
Hel-Max tilbyr grünnere, etablerte restauranter og/eller matprodusenter konsultasjon med mål om optimering, omlegging eller sertifisering, i tillegg til presentasjoner og workshops innen emnet.
Daglig leder av Hel-Max lærte "Regenerativ Agriculture" med Darren Doherty, "Advanced Permaculture Principles" med David Holmgren, studerte en rekke aspekter ved økologisk landbruk på universitets nivå og har deltaket i en rekke konferanser (iblant som taler) om f.eks. Vertikal farming, Holistic Management/Målrettet beitebruk og bærekraftig landbruk. Ikke minnst ble han sertifisert av staten Oregon som "food handler" og "kitchen manager", og har i flere år vært ansvarlig for et sertifisert kommersielt kjøkken. Sideløpende med andre aktiviteter drev han et 170 mål stort økologisk sertifisert fruktbasert småbruk i 15 år.
Nedenstående prosjekter illustrerer helhetstenkingen i problematikken for Hurum.
Analyse av mulighet for matsikkerhet på Hurum
January 03, 2023
Nåværende landbruksproduksjon i Hurum dekker ikke innbyggernes forbruk. Ved å utnytte mulighetene for matproduksjon på landbruksjordene i Hurum kommune påvises det at det er teoretisk mulig å bli selvforsynt.
Naturligvis strander dette på distribusjonssystemer, økonomi og matvareutvalg/sesong, men likevel interessant i forhold til mulige internasjonale forhold: Hva om det ikke lenger er mulig å importere de nåværende +50% av Norges matvarer?
Matsikkerhet gjennom innendørs produksjon av grønnsaker
January 17, 2023
Løsnings forslag til hvordan Norge kan bli selvforsynt med grønnsaker på fylkesnivå. Presentasjon til Norsk Forskningsråd i 2013, laget som filmatisert slidepresentasjon.
Ideen er å forske på muligheten for å kunne dyrke de 50% importerte grønnsaker i Norge i stedet, i samspill med utendørs og drivhus produksjon.